Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spansk kycklingfrittata

Spansk kycklingfrittata är en god rätt med många smaker. Gör en frittata på kyckling, spansk peppar, potatis, squash, paprika, tomater, parmaskinka, ägg, soltorkade tomater, parmesan, grevéost och basilika och servera med yoghurt och tomatsalsa.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kärna ur och finhacka den spanska pepparn. Tärna potatisen. Ansa, skölj och skär grönsakerna i cm-stora tärningar. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Bryn grönsaker, lök, kycklingbitar och parmaskinka.
  2. Vispa ihop ägg, tomatstrimlor, ost, basilika, salt och peppar. Häll äggblandningen i stekpannan. Lägg på ett lock och låt stå på svag värme i ca 5 min tills äggen har stannat. Servera med yoghurt och tomatsalsa.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 spansk peppar
  • 300 g potatis (kokt, helst färskpotatis)
  • 1 squash
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 300 g salladskyckling (eller urbenad grillad kyckling)
  • 50 g parmaskinka (tunt skivad)
  • 3 msk olivolja
  • 8 ägg
  • 50 g soltorkade tomater (i olja, avrunna, strimlade)
  • 50 g parmesanost (riven)
  • 100 g grevéost (riven)
  • 1 dl basilika (grovt skuren)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?