Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spansk gazpacho

Den klassiska spanska soppan gazpacho, som serveras kall, är ett utmärkt alternativ en varm sommardag. Soppan är baserad på tomat men innehåller även gurka, paprika, lök och vitlök. Smakerna binds samman när de får dra i kylen en stund.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka eller grov riv gurka, paprika, lök och vitlök. Blanda rivet med tomaterna och oljan.
  2. Späd med den kalla buljongen och smaka av med salt och peppar.
  3. Låt soppan dra i kylen en stund före serveringen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 slanggurka
  • 2 paprikor
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 400 g krossade tomater
  • ca 1/2 dl olivolja
  • 1 l kall hönsbuljong
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan