Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Chilikryddad gurksoppa

Har du inte testat gurksoppa förut så är det dags nu! Soppan innehåller massor av goda kryddor och smaksättare som till exempel chili, vitt vin, dill och sherryvinäger. Toppad med syrlig yoghurt är den kalla soppan oemotståndligt god.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 port portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala gurkan lite slarvig och skär i grova bitar, lägg åt sidan. Grovhacka löken och chili.
  2. Fräs lök, chili och vitlök i oljan tills löken är genomskinlig, häll på vinet och låt koka upp innan buljongen slås på, låt koka tills löken är mjuk, ca 5 minuter. Smaka av buljongen med salt och vinäger.
  3. Låt svalna helt. Grovhacka dillen och mixa soppan med gurka och dill. Soppan kan gärna vara lite "chunky", smaka av med salt och eventuellt med grön tabasco.
  4. Tillsätt gärna lite krossad is så att soppan är riktigt kall vid servering. Ringla lite yoghurt över soppan i skålen vid servering.

Tips

Kyld gurksoppa passar bra som förrätt eller en sval lunch. Toppa gärna med räkor eller servera en matig smörgås till, gärna toppad med rökt fisk.

Ingredienser

Portioner: 4 port
Innehåll
  • 2 st gurka
  • 2 st skalade gula lökar
  • 1 grön jalapeño
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • ev 1 dl vitt vin
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 st knippa dill
  • 2 tsk sherryvinäger eller annan balanserad vinäger
  • salt
  • ev grön tabasco
  • ev yoghurt
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer