Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Spaghettipizza

Spaghettipizza är en rolig rätt där pasta möter pizza. Gör pizzadegen med spaghetti, ägg och mjölk. Klä pizzan med tomat, ost, ansjovis, basilika och oregano. Självklart kan du välja fyllning efter egen smak. Servera en god sallad till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg spaghettin i en lätt smord, ugnssäker form, gärna rund.
  2. Vispa samman ägg, mjölk och kryddor och häll över spaghettin. Grädda i 200°C, mitt i ugnen, ca 20 min.
  3. Ta ut formen ur ugnen och täck ytan med skivad ost och skivade tomater. Lägg ansjovisfiléerna i stjärnmönster på pizzan. Strö över basilika och oregano.
  4. Grädda pizzan ytterligare ca 10 min eller tills osten smält ner. Servera sallad till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 1 l kokt spaghetti
  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 200 g lagrad ost (herrgårds)
  • 3 tomater
  • 16 ansjovisfiléer
  • basilika
  • oregano
Lägg till i inköpslistan