Spaghetti med tonfisksås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spaghetti med tonfisksås

Ett snabblagat recept på spagetti med tonfisksås - något att prova på istället för den klassiska köttfärssåsen. Du gör pastasåsen av bland annat lök, vitlök, tomatpuré, basilika och citron. Smakrikt och mättande!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök och vitlök. Skiva rödlöken och finhacka vitlöken.
  2. Fräs löken i olivolja, tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med några minuter. Tillsätt vatten, tomaterna och buljongtärningen, koka sakta i ca 10 minuter.
  3. Plocka och skär basilikan. Låt tonfisken rinna av. Smula ner tonfisken i såsen, tillsätt basilika, krydda med salt, peppar och citronsaft.
  4. Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera tonfisksåsen med spagetti och riven parmesan.

För alla

Kontrollera innehållet i buljongen. I övrigt är rätten laktos- och mjölkproteinfri.
Glutenfri: servera med glutenfri spagetti.
Äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 lysozym.

Tips

Gott att servera avokado och spenat till pastan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 500 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 kruka basilika
  • 2 burkar tonfisk i vatten, à 200 g
  • salt och svartpeppar
  • 1 citron
  • 4 portioner spaghetti
Lägg till i inköpslistan