Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Påskdipp

Smarrig påskdipp av gröna ärter, finskuren gräslök och kvarg. Påskdippen serveras med stavar av paprika och fungerar lika bra som dipp under hela året.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ärterna i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Låt dem rinna av och kallna.
  2. Mixa ärterna. Tillsätt gräslöken mot slutet. Rör i kvarg, citronjuice, salt och peppar.
  3. Dela och kärna ur paprikan. Skär den i långa stavar. Servera till dippen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: ersätt kvarg med tofu.

Tips

Dippen kan mixas en dag i förväg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 250 g frysta gröna ärter
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 dl kvarg
  • 2 tsk pressad citronjuice
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 gula paprikor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 160 kJ / 40 kCal