Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spaghetti med olja och vitlök

Ensamrätt eller tillbehör, denna snabba spaghetti med olja och vitlök passar utmärkt till båda. Fräs ihop en smarrig röra av vitlök och het peperoncini som du direkt blandar med smakrik persilja och serverar med den al dente-kokta pastan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka spaghettin al dente.
  2. Hetta upp oljan och fräs vitlök och peperoncini, vitlöken ska bli mjuk men inte bränd. Observera att man endast ska låta peperoncini vara kvar i oljan ett par minuter; annars blir den för stark.
  3. Häll bort kokvattnet från pastan och häll i den i pannan. Rör om och blanda i persiljan. Salta och peppra. Servera genast som ensamrätt eller som tillbehör till kött eller kyckling.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g spaghetti
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 peperoncini eller torkad chilifrukt
  • 1 knippa bladpersilja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?