Spagetti med gul musselsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spagetti med gul musselsås

En spännande och matig, gul pastasås med musslor. Till musselsåsen använder du lök, paprika, gurkmeja, chilipeppar, musslor och mellangrädde. Strö persilja över såsen och servera till spagetti eller annan valfri pasta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Fräs lök och paprika i olja i en traktörpanna. Tillsätt gurkmeja, chilipeppar och salt.
  2. Häll över spadet från musslorna samt mellangrädde. Låt puttra ca 5 minuter. Vänd ner musslorna från burken.
  3. Strö över finklippt persilja. Servera till spagetti eller annan pasta.

Tips

Pressa gärna i ett par klyftor vitlök om du tycker om den smaken.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 msk olja
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 1 burk musslor i vatten (à 440 g)
  • 1 dl mellangrädde
  • 1/2 dl finklippt persilja
  • 280 g spaghetti
  • 1/2 krm chilipeppar
Lägg till i inköpslistan