Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Souvlakia - i stället för grillkorv

I stället för grillkorv kan du använda denna Souvlakia - grillad kyckling på spett tillsammans med tzatziki, tomater och sallad. Brödet gräddar du enkelt själv i stekpanna och serverar sedan kycklingen, tzatzikin och salladen i det. Imponerande!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 8 port.

  1. Bröd: Rör ut jästen i hälften av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt och vitpeppar. Häll i 5 dl vetemjöl (spar resten till utbakning). Arbeta degen tills den är blank och smidig. Låt jäsa under duk 1 timme.
  2. Skär kycklingen i bitar. Trä dem på spetten. Krydda med salt och peppar.
  3. Dela degen i 16 bitar. Rulla dem till runda bullar som sedan kavlas eller plattas ut tunt, ca 15 cm i diameter. Stek dem en och en i olja i en stekpanna, en minut på varje sida. Lägg bröden på galler och låt kallna under en ren kökshandduk
  4. Grilla kycklingen i grillpanna eller på grillen ca 5 minuter per sida. Kontrollera att kycklingen är genomstekt, kycklingsaften ska vara klar utan rosa inslag.
  5. Servera kycklingen i bröden tillsammans med skuren tomat, salladsblad och en klick tsatsiki.

Tips

Om du inte vill göra bröden själv - köp färdiga pitabröd och värm dem snabbt på grillen.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 8 kycklingfiléer (8 st motsvarar ca 1 kg)
  • salt och peppar
Bröd
  • 1/2 paket jäst (à 50 g)
  • 2 dl fingervarmt vatten (37°C)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 6 dl vetemjöl
  • olja till stekning
Till servering
  • tomater
  • sallad
  • tsatsiki
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info