Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kycklingspett med vitlökssmak

Ge dina kycklingspett extra smak och karaktär genom att marinera dem med en intensiv vitlöksmarinad. Kycklingen blir mör och saftig och efter grillningen blir den en höjdare!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingfiléerna i breda strimlor. Tvätta limen väl i ljummet vatten. Riv skalet fint och pressa ut juicen, eller ta bort de yttersta hårda bladen och skiva citrongräset fint.
  2. Blanda samman oljorna, sojan, limeskal och -juice/citrongräs. Pressa i vitlöksklyftorna. Vänd ner kycklingen. Låt den marinera över natten.
  3. Blötlägg träspett i vatten ett par timmar. Trä kycklingbitar på spetten.
  4. Grilla dem ett par minuter på varje sida tills de är genomstekta och fått fin färg. Krydda.

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: välj soja istället för ostronsås vid problem med mjölk, eftersom den kan innehålla mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 kg kycklingfilé
Marinad
  • 2 lime eller citrongräs (2 lime motsvarar 1 citrongräs)
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk sesamolja
  • 1/2 dl soja eller ostronsås
  • 3 vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?