UNDER 30 MIN | Enkel

Grillade champinjoner

Grilla dina champinjoner så de får en vacker yta och lägg sen ner den varma svampen i en dressing av vitlök, persilja och olja. Smakar ljuvligt som tillbehör både till vegetariskt, kött, kyckling och fisk. Mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv vitlöksklyftan. Hacka persiljan.
  2. Blanda vitlök, persilja, olja och vinäger i en bunke som rymmer svampen. Krydda med salt och peppar.
  3. Grilla champinjonerna på direkt värme till fin grillyta runtom. Lyft av från grillen, vänd ner champinjonerna i dressingen.  

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • 250 g champinjoner

Näringsvärde
Per portion

Energi 330 kJ / 79 kCal