ÖVER 60 MIN | Medel

Sötsura lingonremmar

Vanliga godisremmar innehåller inte särskilt många nyttigheter. Så vad sägs om att göra egna? Allt du behöver till dessa sega godingar är lingon och honung. Du kokar, mixar och låter sedan lingonsmeten torka i ett tunt lager i ugnen. Vips har du ett supergott godis!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka lingon och honung i en kastrull några minuter. Ta från värmen. Mixa slätt med en stavmixer.
  2. Bred ut lingonsmeten till ett jämnt lager på en bakpappersklädd plåt. Ställ mitt i ugnen 4–8 timmar på 80°C, tills de är sega. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut fukt. Skär eller klipp sedan i remmar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Smaksätt med ingefära! Skala och hacka eller finriv 3—4 cm ingefära (för 20 st). Tillsätt tillsammans med lingon och honung i kastrullen.

Ingredienser

Portioner: ca 20 st
  • 500 g lingon
  • 3 - 4 msk honung

Näringsvärde
Per portion

Energi 118 kJ / 28 kCal