Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingwrap med tomatfärskost, basilika och avokado

Kycklingwrap med tomatfärskost, basilika och avokado är lätt att både göra och äta. Här är wrappen gjorda på tortillas som fylls med godsaker. Huvudingrediensen är kyckling som sedan får sällskap av avokado, romansallad och färskost smaksatt med soltorkade tomater. Enkelt och gott.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Plocka bladen av basilikan och skär dem grovt. Blanda mascarpone med tomatcrème och basilika. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Ansa och skär bort roten från salladen. Skär kycklingfiléerna på längden i långa skivor. Dela, kärna och gröp ur avokadon. Skiva dem och tomaterna.
  3. Bred tomatfärskosten på tortillabröden. Fördela sallad, kyckling, avokado och tomater på bröden. Salta och peppra lite över. Rulla ihop till en wrap.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: byt mascarpone till laktosfritt färskostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: byt mascarpone till mjölkproteinfritt färskostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kruka basilika
  • 1 1/2 dl mascarpone
  • 2 msk crème av soltorkade tomater
  • salt och svartpeppar
  • 1 romansallad
  • 400 g stekt kycklingfilé eller kalkonfilé
  • 2 avokado
  • 2 tomater
  • 4 tortillabröd (wrap size)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2501 kJ / 599 kCal