Sötpotatispuré med saltrostade mandlar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Sötpotatispuré med saltrostade mandlar

Den här smarriga purén är en briljant kombination av sötpotatis, schalottenlök, vitlök och olivolja. Du serverar den fluffiga purén förslagsvis till kött, tillsammans med saltrostade mandlar på toppen.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka sötpotatis i saltat vatten.
  2. Skala och finhacka charlottenlökar och vitlöksklyfta.
  3. Fräs dem utan att det tar färg i olivolja.
  4. Mosa potatisen och blanda med lökfräset. Krydda med salt och svartpeppar.
  5. Häll vatten och salt i en kastrull. Låt koka upp.
  6. Sätt ugnen på 200°C. Lägg upp mandel på en plåt och häll över saltvattnet. 
  7. Ställ in i ugnen tills vattnet dunstat och mandlarna torkat ordentligt.
  8. Hacka mandeln, strö den över sötpotatisen och servera.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Passar bra till kyckling.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 800 g sötpotatis
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 1 dl mandel
  • svartpeppar
  • salt
Lägg till i inköpslistan