Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Sötpotatiskräm

Ett charmigt recept på ett utsökt tillbehör att servera till exempelvis kött. Sötpotatiskräm gör du av bland annat potatis, schalottenlök, vitlök, citron och bacon. Krämig och delikat!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka sötpotatis mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och låt svalna något.
  2. Skala och skiva schalottenlökar och vitlöksklyftor tunt. Stek löken och vitlöken gyllenbrun i olivolja.
  3. Tillsätt repad, grovhackad färsk timjan när löken är gyllenbrun. Ta undan en del till garnering.
  4. Skala sötpotatisen och mixa till en slät kräm i matberedare tillsammans med lök och timjan.
  5. Tillsätt färskpressad citronjuice. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg krämen i ugnssäkra portionsformar. Täck med aluminiumfolie. Förvara i kylen.
  7. Knaperstek tärnat bacon. Förbered hit.
  8. Lägg på bacon och värm ca 10 minuter i 150°C ugn. Garnera med lök- och timjanfräset.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 1/2 kg sötpotatis
  • 6 schalottenlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 dl repad grovhackad färsk timjan
  • 3 tsk färskpressad citronjuice
  • salt och peppar
  • 1 paket tärnat bacon (à 140 g)
Lägg till i inköpslistan