Sotat laxcarpaccio med höstprimörer

Betyg 2.3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Sotat laxcarpaccio med höstprimörer

Sotat laxcarpaccio med höstprimörer och äppelvinägrett är en läcker och riktigt festlig förrätt med många aptitretande smaker. Rätten kräver lite tid och förberedelse men om du vill imponera på dina gäster är det den här laxcarpaccion du ska servera!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011

Sotat laxcarpaccio med höstprimörer

Ingredienser

6 portioner
3 portionsbitar fryst laxfilé à 140 g
2 msk salt
1 l vatten

Marinerad blomkål och svamp

150 g blomkålsbuketter
150 g kantareller (gärna små)
3 msk färskpressad citronjuice
3 msk grovskuren dill
3 msk olivolja
2 krm salt
1 krm peppar

Äppelvinägrett

1 äpple
1/2 msk curry
2 1/2 msk färskpressad citronjuice
smör
2 msk olivolja
2 1/2 krm socker

Topping

1 burk kräftstjärtar (à 340 g)
1 1/2 dl grovt smulad Västerbottensost
2 dl babyspenat och/eller mangold

Gör så här

04:00:00
00:20:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Minipajer med Västerbottensost
    Betyg 3.8 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Blomkålssoppa med kräftstjärtar
    Betyg 4.3 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kräftpanna med kantareller
    Betyg 4.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kantarell- och kräfttoast
    Betyg 3.1 av 5.69 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad