Sotad lax med mangosalsa
Här ”rubbas” laxfilén med koriander, spiskummin och muskovadosocker och grillas sedan med skinnsidan neråt så att inte köttet fastnar på gallret. En god grillrätt på lax med fantastiskt fräsch och spännande smak.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013
Ingredienser
8 portioner
1 kg hel benfri laxfilé med skinn
mjuka och hårda tacoskal
olja
salt
Kryddblandning
2 tsk koriander
4 tsk spiskummin
1 1/2 tsk nymalen svartpeppar
1 1/2 tsk salt
2 tsk mörkt muscovadosocker
Mangosalsa
2 stora mogna mango
3 salladslökar
1 stor röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 kruka mynta
2 msk färskpressad limejuice
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2462 KJ / 589 kCal
Fett26 g
Salt3.8 g
Kolhydrater56 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Går det att göra med frysta laxbitar?
Anna
2023-03-08Hej Anna! Det går bra att byta ut till en fryst lax, en rekommendation är att låta laxen tina lite innan användning. Hoppas det smakar. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-04-03Älskar detta recept! Gör det varje sommar på grillen och även i ugnen. Gör alltid extra mango -salsa för det kommer gå åt!
Anna-lena
2021-05-14Fräscht och gott!
Pernilla
2020-07-22