Sotad lax med mangosalsa

66
2
Sotad lax med mangosalsa

Här ”rubbas” laxfilén med koriander, spiskummin och muskovadosocker och grillas sedan med skinnsidan neråt så att inte köttet fastnar på gallret. En god grillrätt på lax med fantastiskt fräsch och spännande smak.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013

Sotad lax med mangosalsa

Ingredienser

8 portioner
1 kg hel benfri laxfilé med skinn
mjuka och hårda tacoskal
olja
salt

Kryddblandning

2 tsk koriander
4 tsk spiskummin
1 1/2 tsk nymalen svartpeppar
1 1/2 tsk salt
2 tsk mörkt muscovadosocker

Mangosalsa

2 stora mogna mango
3 salladslökar
1 stor röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 kruka mynta
2 msk färskpressad limejuice

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, om lämpliga tacoskal används.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

66

Kommentarer

Anna-lena

2021-05-14

Älskar detta recept! Gör det varje sommar på grillen och även i ugnen. Gör alltid extra mango -salsa för det kommer gå åt!

Pernilla

2020-07-22

Fräscht och gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2462 KJ / 589 kCal
Fett 26 g
Salt 3.8 g
Kolhydrater 56 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden