Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sotad lax med mangosalsa

Här ”rubbas” laxfilén med koriander, spiskummin och muskovadosocker och grillas sedan med skinnsidan neråt så att inte köttet fastnar på gallret. En god grillrätt på lax med fantastiskt fräsch och spännande smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Salsa: Börja med salsan. Skala, dela, kärna ur och tärna mangon. Strimla salladslöken fint. 
  2. Dela  kärna ur och finnhacka chilin. Hacka myntan. Blanda mango, salladslök, chili, mynta, limejuice och salt.
  3. Kryddblandning: Blanda alla ingerdienser väl.
  4. Gnid in laxens köttsida med den. Pensla skinnsidan med olja.
  5. Lägg laxsidan med skinnet nedåt på grillen.
  6. Sätt på locket och tillaga ca 20 minuter beroende på tjocklek. Det går även att tillaga laxen i ugn i 150 grader 20–30 minuter. Värm mjuka och hårda tacoskal lätt på grillen. Fyll dem med lax, sallad och salsa.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, om lämpliga tacoskal används.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kg hel benfri laxfilé med skinn
  • mjuka och hårda tacoskal
  • olja
  • salt
Kryddblandning
  • 2 tsk koriander
  • 4 tsk spiskummin
  • 1 1/2 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 tsk mörkt muscovadosocker
Mangosalsa
  • 2 stora mogna mango
  • 3 salladslökar
  • 1 stor röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 kruka mynta
  • 2 msk färskpressad limejuice
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2462 kJ / 589 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept