Potaissallad med saffran | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatissallad med saffran

Denna potatissallad får smak av en smakrik, lite söt marinad. Marinaden hälls på när potatisen fortfarande är varm och därmed tar åt sig ännu mer smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och koka färskpotatis.
  2. Rör ihop saffran muscovadosocker eller brun farin, balsamvinäger, olja och kapris.
  3. Skala och skiva rödlök.
  4. Häll dressingen över den varma potatisen (skiva den om den är stor). Garnera med rödlök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg färsk potatis
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • 1 msk muscovadosocker eller brun farin
  • 1/2 dl balsamvinäger (gärna vit)
  • 1/2 dl olja
  • 1/2 dl kapris
  • 1/2 rödlök
Lägg till i inköpslistan