UNDER 30 MIN | Enkel

Söta brödpinnar med cottage cheese

Stek det smetdoppade brödet gyllenbrunt före du strör över socker och kanel och servera sedan med cottage cheese. Söta brödpinnar går snabbt att laga och passar både som ett mumsigt mellanmål eller en enkel efterrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop mjöl, mjölk, ägg, salt och socker.
  2. Skär brödet i stavar. Doppa brödet i smeten och stek dem gyllenbruna i smöret i en stekpanna.
  3. Strö lite kanel och socker på brödpinnarna. Servera med cottage cheese ananas/passion.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och smör mot mjölkproteinfria produkter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl mjöl
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • 1 tsk strösocker
  • 4 skivor vitt bröd
  • smör till stekning
Till servering
  • strösocker
  • kanel
  • cottage cheese

Näringsvärde
Per portion

Energi 794 kJ / 189 kCal