Söt omelettrulle (Tamago yaki)

Japansk omelett görs som en omelettrulle som du tillagar i stekpannan. Omeletten är smaksatt med sojasås, sake och socker. Omelettrullen går att använda till sushi eller så ätas den som den är. Doppa gärna i soja. Supersmarrigt!

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1439 KJ / 343 kCal
Fett24 g
Salt1.3 g
Kolhydrater15 g
Protein14 g
Kommentarer
6 stDe är magnifika.
Karin
Väldigt bra recept är dom goda?
Jennie
Varför skriver man så sällan vilken sorts soya man ska använda? Som här tex, kinesisk eller japansk spya? Eller nån annan?
Gabriella
Hej Garbriella! Nu för tiden försöker vi det, så tack för det! I detta fall är japansk soya att föredra. Hälsningar Michelle
ICA-köket
5 ägg, 5 msk dashibuljong, 1 msk socker, 1 tsk mörk soya, 1/3 tsk salt Blanda allt i en skål. Fukta hushållspapper med olja och smörj teflonstekpannan. Värm stekpannan på stark värme och sänk sedan värmen, ta sedan stekpannan från plattan när du häller i 1/4 av äggsmeten. (ska precis täcka botten) När den stannat och börjat småputtra ska du rulla den 1:a pannkakan. Smörj stekpannan igen med olja. Häll i nästa 1/4 av smeten. Ställ på plattan. Rulla 1:a runt 2:a och upprepa tills du har slut äggsmet. Stjälp upp omeletten på tex ett smörpapper och låt den svalna. Skär sedan i bitar, 1 cm brukar vara lagom.
Monika
Det här är INTE ett recept på Japansk omelett till sushi! Man ska dessutom dela upp "gräddningen" i minst 4 omgångar (alltså 4 pannkakor som rullas i varandra!!
Monika
Hur mycket socker? Framgår ej av receptet...
Klara