Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sorundatårta

Ett delikat recept på Sorundatårta att servera till efterrätt. Du gör tårtan av smör, socker, ägg, mjöl och äppelmos. Servera den krämiga tårtan med vispad grädde till kaffet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop smör med socker. Rör ner ägget och sedan mjölet. Arbeta snabbt ihop till en deg. Platta ut degen lätt och slå in i plastfolie. Låt ligga i kylskåpet minst 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Ta undan ca 1/6 av degen. Skär resten av degen i 3 delar. Mjöla dem lätt och kavla ut varje del direkt på ett bakplåtspapper. Sporra eller skär ut rundlar, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar). Använd gärna en tallrik som mått. Spara degen som blir över.
  4. Grädda bottnarna en och en 7-10 minuter mitt i ugnen. Låt bottnarna kallna innan de flyttas.
  5. Kavla ut den återstående degen på mjölat underlag. Baka ut valfritt mönster, anpassa garneringen efter tillfället. Grädda mitt i ugnen 6-8 minuter.
  6. Lägg ihop bottnarna med mos emellan. Bre ut mos på den översta och lägg på garneringen. Servera med vispad grädde.

Ingredienser

Portioner: 12 bitar
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 dl plommon- eller äppelmos
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?