Sorundatårta

93
6
Sorundatårta

Ett delikat recept på Sorundatårta att servera till efterrätt. Du gör tårtan av smör, socker, ägg, mjöl och äppelmos. Servera den krämiga tårtan med vispad grädde till kaffet.

Skriv ut
Sorundatårta

Ingredienser

12 bitar
250 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 ägg
6 dl vetemjöl
4 dl plommon- eller äppelmos

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

93

Kommentarer

Fanny

2020-03-17

Absolut inte okej att plagiera och dessutom misshandla receptet så som ni har gjort. Finns ingenting i detta som gör den till en Sorunda tårta. Otroligt respektlöst!

Redaktionen ICAse

2020-03-18

Hej Fanny! Som alla traditionella rätter finns det åsikter om vad som är ursprunget och det finns ofta flertalet varianter. Receptet kommer från boken Sveriges nya lanskapsrätter. Recepten i boken är framtagna genom en gedigen omröstning på ica.se. Av 3000 inskickade recept från landets olika landskap valdes till slut tre recept från varje landskap ut. Dessa bedömdes av 25 olika jurygrupper som i sin tur valde ut recepten till boken. Denna variant av Sorundatårta var alltså ett av de vinnande recepten. Hälsningar Ulrika

Ann-christine

2018-07-30

Det är fräckt att kalla det där för Sorundatårta! En sor undatårta har olika socknars dekor och är uppbyggd i många lager. Det är en av de godaste tårtor som finns. Bakas av dem som ärvt recept av sinamödrar.

Redaktionen ICAse

2018-08-27

Hej Ann-Christine! Låter fantastiskt med din Sorundatårta, detta är en variant som man också kan göra. Hälsningar Michelle

Ann louise

2018-05-09

Jag är uppfödd i Sorunda och det där är ingen Sorundatårta !!!

Redaktionen ICAse

2018-08-27

Hej Ann Louise! Detta är en variant på Sorundatårta. Hälsningar Michelle

Testa liknande recept