Sorundatårta

95
9
Sorundatårta

Ett delikat recept på Sorundatårta att servera till efterrätt. Du gör tårtan av smör, socker, ägg, mjöl och äppelmos. Servera den krämiga tårtan med vispad grädde till kaffet.

Sorundatårta

Ingredienser

12 bitar
250 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 ägg
6 dl vetemjöl
4 dl plommon- eller äppelmos

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

95

Kommentarer

Åsa

2023-01-18

Det där är ingen variant av en sorundatårta. Det är något annat. Det är bara barnsligt av er att hävda att det är en variant. Skulle ni exempelvis inte kunna döpa om den till prinsesstårta?

Andrea

2022-06-27

Hej! Jag har inte gjort tårtan (än), men hade velat prova att göra det. Hade säkert fotat och lagt upp det och kallat det för Sorundatårta. Efter att ha läst kommentarerna, så vågar jag inte göra det längre... Jag är inte uppväxt i Sorunda eller har nån blod för att ärva den orginala receptet. Hur vet man att man har gjort rätt och hur många av Sorundabor känner till receptet? Tråkigt att man inte kan få göra det hemma som en trevlig grej bara.... Första gången jag smakade Sorundatårtan var 26/6-2022 på Torekällbergets museum och fick höra tårtans historia. Det var jättgott!

Jasmine

2022-02-10

Håller helt med, ingen sorunda tårta det där, håller med att det är respektlöst mot sorunda och oss som är därifrån och uppvuxna där.