ÖVER 60 MIN | Enkel

Mousserande clementinsorbet

Fira med en festlig mousserande clementinsorbet. Slå på ett gott mousserande vin på den friska citrussorbeten och kalaset kan börja. Den guldgula sorbeten är också en fin avslutning serverad som en lätt dessert.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda socker, glykossirap och vatten i en kastrull. Koka upp, dra från värmen och låt svalna.
  2. Skala clementinerna och mixa dem i en matberedare. Sila fruktmassan genom en fintrådig sil. Rör ihop juicen med sockerlagen.
  3. Vispa äggvitan till ett fast skum i en ren bunke. Vänd ner äggvitan i juiceblandningen. Låt sorbeten frysa ca 8 timmar. Rör om då och då i sorbeten under tiden den fryser.
  4. Låt sorbeten stå ca 10 minuter i rumstemperatur innan den serveras.
  5. Till servering: Lägg upp sorbeten i glas och häll på vinet. Garnera med en kvist mynta och servera.

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk glykossirap
  • 2 msk vatten
  • 6 clementiner (6 clementiner motsvarar ca 3 dl passerad juice)
  • 1 äggvita
Till servering
  • alkoholfritt mousserande vin
  • färsk mynta

Näringsvärde
Per portion

Energi 476 kJ / 112 kCal