Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Soppgryta med bröd

Soppgryta med bröd är en härlig blandning mellan soppa och gryta som är enkel att tillaga och läcker för smaklökarna. Du får sältan från sidfläsket och mustigheten från potatisen, paprikan och tomaten. Buljongen är god att doppa brödet i.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisarna och skär i bitar. Kärna ur paprikorna och strimla dem. Skär sidfläsket i tärningar. Fräs dem i sitt eget fett i en gryta stor nog för hela rätten.
  2. Tillsätt vatten, tomater, potatisbitar, paprikastrimlor, rosmarin, peppar och salt. Låt koka ca 10 min.
  3. Till servering: Strö rikligt med persilja över. Servera med grovt bröd att doppa i buljongen.

Tips

Finns det tid passar en smulpaj bra som efterrätt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 - 10 potatisar
  • 2 gröna paprikor
  • 200 g rökt sidfläsk i bit
  • 3 dl vatten
  • 1 burk hela tomater (à 400 g)
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk salt
Till servering
  • persilja
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer