Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Januarisoppa

Januarisoppa är en god och mättande soppa med härliga, distinkta och mustiga smaker. Soppan tar ungefär 20 minuter att tillaga och om du serverar den med en bit gott bröd har du en fullständig och förträffande god måltid!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisen och skär i bitar. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna.
  2. Fräs allt det gröna i olja i en gryta stor nog för soppkok. Tillsätt vatten och grönsaksbuljongtärningar, lagerblad, rosmarin, paprikapulver och krossade tomater. Låt soppan koka i ca 10 minuter.
  3. Häll spadet av kidneybönorna. Tillsätt dessa och låt koka i ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och hackad persilja. En rejäl skiva lantbröd till och middagen är fulländad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 potatisar
  • 2 gula lökar
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olja
  • 1/2 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 burk krossade tomater (à 400-500 g)
  • 1 burk kidneybönor (à 400 g)
  • salt och peppar
  • hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer