Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Soppa Tom ka kai

Underbar thailändsk soppa med bland annat kycklingfilé, ostronskivling, citrongräs, tamarindpasta och kokosmjölk. En soppa som fullständigt sjuder av smak. Servera din Tom ka kai tillsammans med jasminris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingfilén i stora tärningar. Skiva ostronskivlingen. Krossa citrongräset och skär i bitar. Skölj och skär salladslöken i ca 5 cm långa bitar.
  2. Koka upp buljongen i en kastrull med citrongräs, limeblad och piri piri.
  3. Tillsätt kyckling och fisksås, koka under lock till kycklingen är klar ca 5 minuter.
  4. Rör ner tamarindpasta, mangosås och svamp. Tillsätt kokosmjölk och salladslök. Låt det koka upp.
  5. Servera med jasminris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kycklingfilé
  • 300 g ostronskivling
  • 1 citrongräs
  • 125 g salladslök
  • 6 dl hönsbuljong
  • 6 limeblad
  • 6 piri-piri
  • 2 msk fisksås
  • 4 tsk tamarindpasta
  • 2 msk sweet mango sauce
  • 1 burk kokosmjölk (à ca 400 g)
  • jasminris till servering
Lägg till i inköpslistan