Soppa Tom jum gung | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Soppa Tom jum gung

Livfull thailändsk soppa med hönsbuljong, citrongräs, limeblad, piri-piri och räkor. En vacker och smakrik soppa med en aning hetta från röd curry. Servera Tom jum gung tillsammans med jasminris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp buljongen och tillsätt krossat citrongräs i bitar, limeblad, hel piri piri, pressad limesaft och fisksås.
  2. Tillsätt champinjoner i bitar och thai red curry och koka några minuter.
  3. Vid serveringen tillsätts räkor med skal och klippt koriander.
  4. Servera med jasminris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 dl hönsbuljong
  • 2 citrongräs
  • 8 limeblad
  • 6 piri-piri
  • 1 1/2 lime
  • 2 msk fisksås
  • 400 g champinjoner
  • 1/2 dl röd curry med pumpa, grytbas
  • 1 kg räkor med skal
  • 1 kruka koriander
  • jasminris till servering
Lägg till i inköpslistan