Soppa med marinerade och bakade tomater

Bjud på soppa med marinerade bakade tomater till middag! Tomatsoppan görs på rostade tomater, vispgrädde och basilika, och serveras med små tomater som marinerats i citron, timjan och olivolja.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2025

Ingredienser
4 portioner
Tomatsoppa
1200 g tomater
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 1/2 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 tsk vitvinsvinäger
2 dl vispgrädde
1/2 kruka basilika
salt
svartpeppar
Marinerade tomater
250 g småtomater (gärna i blandade färger)
1/2 citron (skalet och 1/2 tsk juice, för 4 port)
1/2 kruka timjan eller basilika (ca 2 tsk hackad, för 4 port)
1 msk olivolja
Förslag på topping
riven parmesan
olivolja
Gör så här
00:20:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi1468 KJ / 352 kCal
Fett30 g
Salt2.4 g
Kolhydrater13 g
Protein5 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
9 stLiite mycket vinäger som jag vägde av med lite honung. Kryddade upp lite med paprikakrydda som jag tyckte soppan bara ropade efter och litegrann chiliflakes. Till nästa uppvärmning av det som är kvar åker det nog i lite mer grädde för att späda ut den lite och då kanske kryddorna får justeras igen. Annars rolig soppa som ju mestadels skötte sig själv. Det här receptet hamnar på GOTT-listan och tillagas igen.
Yasmin
Instämmer med tidigare kommentar; det blir jättedumt när recepten inte heter likadant i tidningen på hemsidan. Jag använder gärna hemsidan och det tog mig lång tid att hitta receptet där. Snälla välj namn som funkar på på alla ställen :)
Susanne
Stort tack Susanne och Erika för er input! Håller med om att det inte är optimalt. Vi tar frågan vidare och ska se hur vi bäst löser frågan så att namnen fungerar både i tidningen och på webben. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Gjort soppan två ggr den här sommaren, och vi har ätit den kall. Utmärkt heta sommardagar, den är mycket god!
Titti