Soppa med marinerade och bakade tomater

Bjud på soppa med marinerade bakade tomater till middag! Tomatsoppan görs på rostade tomater, vispgrädde och basilika, och serveras med små tomater som marinerats i citron, timjan och olivolja.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2025

Ingredienser
4 portioner
Tomatsoppa
1200 g tomater
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 1/2 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 tsk vitvinsvinäger
2 dl vispgrädde
1/2 kruka basilika
salt
svartpeppar
Marinerade tomater
250 g småtomater (gärna i blandade färger)
1/2 citron (skalet och 1/2 tsk juice, för 4 port)
1/2 kruka timjan eller basilika (ca 2 tsk hackad, för 4 port)
1 msk olivolja
Förslag på topping
riven parmesan
olivolja
Gör så här
00:20:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi1468 KJ / 352 kCal
Fett30 g
Salt2.4 g
Kolhydrater13 g
Protein5 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Supergott och kändes lyxigt. Hade även surdegskrutonger till, vilket var gott!
Anna
2025-06-23