Soppa med marinerade och bakade tomater

Betyg 4.7 av 5.26 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Soppa med marinerade och bakade tomater

Bjud på soppa med marinerade bakade tomater till middag! Tomatsoppan görs på rostade tomater, vispgrädde och basilika, och serveras med små tomater som marinerats i citron, timjan och olivolja.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2025

En tallrik med mixad tomatsoppa toppad med örtmarinerade tomater.

Ingredienser

4 portioner

Tomatsoppa

1200 g tomater
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 1/2 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 tsk vitvinsvinäger
2 dl vispgrädde
1/2 kruka basilika
salt
svartpeppar

Marinerade tomater

250 g småtomater (gärna i blandade färger)
1/2 citron (skalet och 1/2 tsk juice, för 4 port)
1/2 kruka timjan eller basilika (ca 2 tsk hackad, för 4 port)
1 msk olivolja

Förslag på topping

riven parmesan
olivolja

Gör så här

00:20:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Liite mycket vinäger som jag vägde av med lite honung. Kryddade upp lite med paprikakrydda som jag tyckte soppan bara ropade efter och litegrann chiliflakes. Till nästa uppvärmning av det som är kvar åker det nog i lite mer grädde för att späda ut den lite och då kanske kryddorna får justeras igen. Annars rolig soppa som ju mestadels skötte sig själv. Det här receptet hamnar på GOTT-listan och tillagas igen.

    Yasmin

  • Instämmer med tidigare kommentar; det blir jättedumt när recepten inte heter likadant i tidningen på hemsidan. Jag använder gärna hemsidan och det tog mig lång tid att hitta receptet där. Snälla välj namn som funkar på på alla ställen :)

    Susanne

    Stort tack Susanne och Erika för er input! Håller med om att det inte är optimalt. Vi tar frågan vidare och ska se hur vi bäst löser frågan så att namnen fungerar både i tidningen och på webben. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Gjort soppan två ggr den här sommaren, och vi har ätit den kall. Utmärkt heta sommardagar, den är mycket god!

    Titti

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi1468 KJ / 352 kCal
Fett30 g
Salt2.4 g
Kolhydrater13 g
Protein5 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Pasta med skinksås och ärtor
    Betyg 4 av 5.63 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Bönsallad med pinjenötter
    Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Morotssallad med mynta
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marinerad ostronskivling
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad