Soppa med marinerade och bakade tomater

Bjud på soppa med marinerade bakade tomater till middag! Tomatsoppan görs på rostade tomater, vispgrädde och basilika, och serveras med små tomater som marinerats i citron, timjan och olivolja.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2025

Ingredienser
4 portioner
Tomatsoppa
1200 g tomater
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 1/2 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 tsk vitvinsvinäger
2 dl vispgrädde
1/2 kruka basilika
salt
svartpeppar
Marinerade tomater
250 g småtomater (gärna i blandade färger)
1/2 citron (skalet och 1/2 tsk juice, för 4 port)
1/2 kruka timjan eller basilika (ca 2 tsk hackad, för 4 port)
1 msk olivolja
Förslag på topping
riven parmesan
olivolja
Gör så här
00:20:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi1468 KJ / 352 kCal
Fett30 g
Salt2.4 g
Kolhydrater13 g
Protein5 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gjort soppan två ggr den här sommaren, och vi har ätit den kall. Utmärkt heta sommardagar, den är mycket god!
Titti
2025-08-08Mycket god soppa👍
Charlotte
2025-08-07Varför heter receptet olika i appen och i tidningen? Förvirrande
Erika
2025-07-18Hej Erika! Åh, jag förstår det! Men ibland måste vi minska ner receptnamnen i appen för att det inte ska bli för många rader. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-07-21