Paella på trettio minuter
Paella på 30 minuter är en lättlagad och smakrik paella med ingredienser som kyckling, chilifrukter, grönsaker, räkor, musslor och naturligtvis ris och saffran. Paellan serveras tillsammans med bröd, sallad och en svalkande yoghurtsås.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2002
Ingredienser
6 portioner
400 g kycklingfilé
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1/2 chilifrukt (med fröfäste kvar)
1 påse saffran (à 0,5 g)
5 dl långkornigt ris
salt
peppar
2 msk konc kycklingfond
1 l vatten
250 g fryst grönsaksblandning (t ex med majs. ärter och paprika)
200 g skalade räkor
360 g musslor i lake
360 g surimi i lake
1/2 dl olivolja att steka i
Till servering
sallad
bröd
yoghurtsås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Snabbgjord smakupplevelse! Funkar fint på en stressig tisdagkväll!
Sara
2003-12-15