Somrig mazarintårta med färska bär

Ingen midsommar utan tårta! Den här varianten är helt glutenfri med en botten gjord på mandelmassa, ägg, smör och hallon. Servera tårtan med färska jordgubbar, hallon och vispad grädde smaksatt med vaniljpulver!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 8 bitar.
Energi1943 KJ / 464 kCal
Fett37 g
Salt0.35 g
Kolhydrater26 g
Protein8 g
Kommentarer
12 stGröddningstiden funkade för mig. Körde inte varmluft utan vanlig under/över. Rev ner lite citronzest i smeten och halverade hallonen som gick ner i smeten. När kakan var klar/ytterst lite dallrig stängde jag av ugnen och lät formen vara kvar där i med luckan ca fem cm öppen. När jag tog ut den 20 min senare blev den super. Serverades med rostad kokos-grädde, jordgubbar och hallon. Så gott!
Anna-therese
Hej, jag har också problem med gräddningtiden. Delvis kan det bero på att formen är en pajform med högre kanter, men kakan var mkt lös efter 15 minuter i 200 grader. Jag bakade i 35 minuter, och det blev bra. Ugnen är ny och temperaturen stämmer (det har jag kollat i andra sammanhang). Det är inte sannolikt att pajformen skulle mer än dublerat bakningstiden.
Giedré
Riktigt god, hade lite cintronzest och amaretto för extra smak
Tobias