Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sommartårta med jordgubbar

Självklart ska du göra en sommartårta med jordgubbar när sommaren och semestern står i full blom. Här med mynta som en tvist på en klassisk jordgubbstårta med vispad grädde. Perfekt för födelsedagar och andra festligheter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Till formen: Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter (för 10 bitar), gärna med löstagbar kant.
  3. Tårtbotten: Rör ihop smör-& rapsolja, mynta och socker i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget och rör mellan varje. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
  4. Låt kakan kallna.
  5. Myntasocker: Mortla socker och mynta. 
  6. Garnering: Vispa grädden och bred den på tårtbotten. Halvera jordgubbarna och garnera tårtan. Strö över myntasockret.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på hela tårtan.

Ingredienser

Portioner: ca 10 bitar
Till formen
  • smör- & rapsolja
  • ströbröd eller kokos
Tårtbotten
  • 1 1/2 dl smör- & rapsolja
  • 3 msk hackad färsk mynta
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl mjöl motsvarar 150 g)
  • 1/2 tsk bakpulver
Myntasocker
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk hackad färsk mynta
Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 l jordgubbar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 15585 kJ / 3723 kCal