Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Nöt- & fröpanerad french toast

Den nöt- och fröpanerade french toasten passar utmärkt på söndagsbrunchen eller som ett lyxigt mellanmål. Det mjuka brödet i kombination av det knapriga nöttäcket är otroligt gott och med aromen från kanel och färska bär är mackan en fullträff.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka solrosfrön och nötter. Blanda med linfrön.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk och salt. Doppa brödskivorna i äggblandningen och vänd dem i nöthacket.
  3. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek french toasten på medelvärme på båda sidor tills de får fin färg. Strö över kanel.
  4. Blanda bären med lönnsirap. Servera toasten direkt med bären och ev lite extra lönnsirap.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: använd lämpligt bröd, använd mjölkfritt alternativ, tex Solhavre, och stek i mjölkfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl hasselnötter
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 8 skivor bröd (t ex lantbröd)
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 tsk kanel
  • 250 g frysta eller färska bär (t ex hallon, blåbär, björnbär)
  • 3/4 dl lönnsirap
Lägg till i inköpslistan