Nöt- & fröpanerad french toast
![Nöt- & fröpanerad french toast](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17233/cf_259/not-___fropanerad_french_toast.jpg)
Den nöt- och fröpanerade french toasten passar utmärkt på söndagsbrunchen eller som ett lyxigt mellanmål. Det mjuka brödet i kombination av det knapriga nöttäcket är otroligt gott och med aromen från kanel och färska bär är mackan en fullträff.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2008
![Nöt- & fröpanerad french toast](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17233/cf_259/not-___fropanerad_french_toast.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 dl solrosfrön
1 dl hasselnötter
1/2 dl hela linfrön
2 ägg
2 dl mjölk
2 krm salt
8 skivor bröd (t ex lantbröd)
2 msk smör till stekning
1 tsk kanel
250 g frysta eller färska bär (t ex hallon, blåbär, björnbär)
3/4 dl lönnsirap
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: använd lämpligt bröd, använd mjölkfritt alternativ, tex Solhavre, och stek i mjölkfritt margarin.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer