Nöt- & fröpanerad french toast

4
0
Nöt- & fröpanerad french toast

Den nöt- och fröpanerade french toasten passar utmärkt på söndagsbrunchen eller som ett lyxigt mellanmål. Det mjuka brödet i kombination av det knapriga nöttäcket är otroligt gott och med aromen från kanel och färska bär är mackan en fullträff.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2008

Nöt- & fröpanerad french toast

Ingredienser

4 portioner
1 dl solrosfrön
1 dl hasselnötter
1/2 dl hela linfrön
2 ägg
2 dl mjölk
2 krm salt
8 skivor bröd (t ex lantbröd)
2 msk smör till stekning
1 tsk kanel
250 g frysta eller färska bär (t ex hallon, blåbär, björnbär)
3/4 dl lönnsirap

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: använd lämpligt bröd, använd mjölkfritt alternativ, tex Solhavre, och stek i mjölkfritt margarin.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer