Pannkakstårta med choklad och nutella

28
1
Pannkakstårta med choklad och nutella

Vem älskar inte choklad? Och pannkakor? Här slår vi två flugor i en smäll och lagar en maffig chokladpannkakstårta med hasselnötskräm! Lager på lager av ljuvlig choklad som blir den perfekta efterrätten till barnkalaset eller dessertbuffén. Toppa med valfria bär och pudra över florsocker.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Pannkakstårta med choklad och nutella

Ingredienser

ca 10 bitar
4 dl
vetemjöl
1 krm
salt
0.75 dl
kakao
3
stora ägg
3.75 dl
mjölk
-
rapsolja till stekning

Nutellakräm

5
äggulor
1 dl
strösocker
3 msk
vetemjöl
3 msk
majsstärkelse
1
vaniljstång
3.5 dl
mjölk
1.5 dl
vispgrädde
2 dl
nutella eller hasselnötskräm

Garnering

färska blåbär
björnbär
florsocker

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och laktosfri grädde. Välj en laktosfri hasselnötskräm.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj en hasselnötskräm utan mjölkprotein.
Näringsvärdet är beräknat per bit, på 10 bitar.
Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentar

Sara

10/19/2018

Dåligt! ser bra ut på bilden men bara det! tummen ner!

Näringsvärde per portion

Energi 1783 KJ / 426 kCal
Fett 20 g
Salt 0.32 g
Kolhydrater 48 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept