Sommartårta i långpanna

Betyg 3.9 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Sommartårta i långpanna

Sommartårta som du gräddar i långpanna. Perfekt som exempelvis midsommartårta eller varför inte studenttårta. Smaken av len hasselnötscreme, fräsch lime och somriga jordgubbar gör denna höjdartårta till en oemotståndlig favorit för hela familjen.

Sommartårta i långpanna

Ingredienser

10 bitar
smör eller margarin till långpannan
3 ägg
1 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar ca 120 g)
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk eller vatten
1 tsk socker

Hasselnötssmetana

4 dl smetana
1 1/2 dl hasselnötskräm

Limesockrade jordgubbar

finrivet skal av 1 lime
2 tsk färskpressad limesaft
1 l jordgubbar
2 msk råsocker

Till garnering

1 kruka mynta

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Jag gjorde dubbel sats av botten efter att ha läst kommentarerna. sänkte värmen till ca 200 och hade några minuter extra istället. Mina gäster tyckte det var jättegott, men jag är mer tveksam. Fick inte ihop smakerna riktigt. Tänker att grädde och nötkräm kräm hade funkat bättre. Jag har inget emot lite syrligt, men med lime och jordgubbar så försvann nötsmaken och det blev mest syrligt.

    Linda

  • Detta var ärligt den äckligaste tårta jag gjort, är annars en fena på tårtor. Tror det beror på att jag hade fel hasselnötsmcreme i. Smetana gjorde smaken syrlig och jag fick slänga hela rasket.

    Malin

  • Hela tårtan gick åt vilket brukar vara ovanligt. Fick en känsla att gästerna var mer entusiastiska o gillade den mer än jag mig. Men jag är nöjd!

    Birgitta

  • God tårta men receptet är absolut inte 10 bitar! Nästa gång gör jag en dubbel sats!

    Louise

  • Tårtbotten blev så platt att jag fick vika den dubbel istället för att dela, smetanan stelnade aldrig så det blev väldigt rinnigt, men det är banne mig den godaste tårta jag ätit ändå!! Väldigt fräsch smak med smetanan och de limesockrade jordgubbarna, kommer definitivt försöka mig på den igen!

    Camilla

  • Ska det verkligen vara 250 grader?

    Olivia

    Hej Olivia! Ja, det ska vara 250°C. Smeten ska gräddas i bara ca 5 minuter. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Tips på vad man kan ersätta hasselnötskräm med (för nötallergiker) ?

    Petra

    Hej Petra! Ursäkta sent svar. Om du tål mandlar så kan du riva lite mandelmassa i smetanan. Om inte så kan du hacka lite valfri choklad eller ha i lite dulce de leche (kolasås) i smetanan. Smetanan smakar också gott om man blandar i lite socker och vaniljsocker. Om du vill göra en egen chokladkräm så har du ett enkelt recept här https://www.ica.se/recept/mork-chokladkram-med-apelsin-716330/. Hoppas att du gillar våra förslag! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Vad skulle ni kunna rekommendera använda istället för smetana för haselnötskrämen?

    Anita

    Hej Anita! Om du vill ha något med mindre fett så funkar säkerligen, färskost eller creme fraiche. Även yoghurt (grekisk, rysk eller turkisk) kan funka men då behöver den få rinna av för att få ur lite vätska. Använd kaffefilter eller en ren kökshandduk i minst 30 min (eller längre tid i kylen). Lycka till! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Saffranskaka i långpanna
    Betyg 4.6 av 5.52 personer har röstat
    Receptet har 24 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Påsktårta cheesecake
    Betyg 3.8 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rabarber-och kokosdrink med mynta
    Betyg 4 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt ananas med mynta och kokos
    Betyg 3.5 av 5.118 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chokladfondue i tre smaker
    Betyg 3.5 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Espresso Creme Brûlée
    Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad