Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Sommarskorpor

Om du tycker om knapriga, goda och perfekta skorpor så ska du testa det här receptet på sommarskorpor. Antingen bakar du efter grundreceptet eller utgår från det och smaksätter med till exempel mandel och choklad. Försvinnande gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en matberedare eller bunke. Tillsätt ägg och matfettet skuret i mindre bitar. Blanda snabbt ihop till en deg. Lägg upp degen på en mjölad arbetsbänk och arbeta in någon av smaksättningarna.
  3. Dela degen i 4 bitar och rulla ut till rullar ca 30 cm. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Sänk värmen till 100°C. Skär rullarna medan de är varma i sneda bitar direkt på plåten. Sätt in mitt i ugnen för att torka skorporna, ca 30 minuter med ugnsluckan på glänt.
  6. Olika smaksättningar: 1 dl pinjenötter och rivet skal från 2 citroner eller 1 dl solroskärnor och 1-2 tsk stötta kardemummakärnor eller 1 dl grovhackad mandel och 100 g mörk choklad (för 30 stycken).

För alla

(Gäller grundreceptet) Receptet innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 30 stycken
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl ljust muscovadoråsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 75 g smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer