Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Cookie rabarberpaj

Bjud på en lyxig sommardessert till eftermiddagsfikat genom att baka denna Cookie rabarberpaj. Pecannötterna bidrar med krispighet till de mjuka rabarberna. Servera med en klick grädde.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Hacka pekannötterna grovt. Lägg rumsvarmt smör, mjöl, bakpulver, 3/4 muscovadoråsocker, pecannötter och salt i en bunke. Blanda med händerna ihop till en sammansatt och smidig deg.
  3. Skär rabarbern i 2 cm stora bitar. Fördela rabarbern i en pajform (ca 24 cm diameter, för 4 port). Strö över resten muscovadoråsocker och majsstärkelse och blanda runt.
  4. Fördela degen över rabarbern i oregelbundna bitar. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
  5. Ta ut och låt svalna något. Pudra över florsocker. Servera pajen ljummen eller kall med lättvispad grädde.

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein men är fri från ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett, servera med laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett, servera med mjölkfri gräddersättning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g rabarber
  • 70 g pecannötter
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 3/4 dl ljust muscovadoråsocker
  • 1 krm salt
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • florsocker att pudra över
  • vispad grädde till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2792 kJ / 667 kCal