Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Sommarskål

Fräsch sommardessert av jordgubbar, persika, socker och vitt vin. Garnera gärna denna lättlagade dessert med citronmeliss och servera spröda havreflarn till sommarskålen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och rensa bär och frukt. Dela jordgubbarna och skär persikorna i små klyftor.
  2. Varva allt med socker i en skål; det går åt mer socker än man tror.
  3. Slå på vin och låt det hela dra över dagen på sval plats. Smaka av efter hand ifall det behövs mer socker. Mängden avgörs av bärens och vinets syra. Garnera med citronmeliss och servera gärna desserten med spröda havreflarn till.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 l jordgubbar
  • 3 mogna persikor
  • 1/2 dl socker
  • 1 flaska halvtorrt vitt vin
  • citronmeliss (till garnering)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer