Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vårsangria

Sommar på kanna får du med denna sangria på vitt vin, kanelstång, persika, apelsin och jordgubbar. Frukten vinner på att marinera, så gör den gärna en dag i förväg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten, socker och kanelstänger i en kastrull. Sjud ca 5 minuter. Låt svalna.
  2. Blanda sockerlagen med skivad apelsin och urkärnade, skivade persikor. Häll på vin. Ställ kallt.
  3. Servera med frysta jordgubbar som "isbitar".

Tips

Utan alkohol: Välj alkoholfritt vitt vin, t ex Natureo (nr 1912, 49 kr).

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 2 kanelstänger
  • 1 apelsin
  • 2 stora persikor
  • 2 l torrt, vitt vin
  • frysta jordgubbar till servering
Utan alkohol
  • 2 l alkoholfritt vitt vin (t ex Natureo, nr 1912)
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer