Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Sommarsill med gurka

Matjessill är svensk tradition till midsommar. Varför inte variera smaken med en sås på yoghurt, riven gurka och vitlök? Sommarsill med gurka, eller tzatzikisill, blir ett livfullt grekinspirerat tillskott på sommarlunchen. Servera med färskpotatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt sillen rinna av i en sil. Krama ur vätskan ur gurkan. Spar lite av gurkan att garnera med. Blanda såsen och smaka av den.
  2. Vänd ner sillen och lägg upp i en skål. Strö över lite riven gurka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 burkar matjessill (à 200 g)
Sås
  • 1 liten, grovriven gurka
  • 1 burk matlagningsyoghurt (à 2 dl)
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan