Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Sommarkyckling med primörer och grillad citron

En perfekt grillkväll ordnar du enkelt genom att grilla kyckling, grilla citron och blanda ihop en somrig örtsås. Servera snyggt med grön couscous och stekta grönsaker. Avsluta med den sötsyrliga saften från dina grillcitroner – mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kyckling och marinad: Blanda samman alla ingredienser till marinaden gärna i dubbla plastpåsar. Lägg filéerna i marinaden och förslut påsen och låt marinera minst 20 minuter. Vänd på påsen då och då så att marinaden kommer runt filéerna.
  2. Örtsås: Blanda samman ingredienserna till örtsåsen och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Ställ såsen svalt fram till servering.
  3. Couscous: Mixa spenat och okokt couscous i en mixer. Koka sedan couscous- och spenatblandningen enligt anvisningen på förpackningen. Hacka persiljan fint och blanda ner den. Smaka av med salt och peppar.
  4. Primörer och citron: Ansa sockerärtor och sparris. Skär sparrisen i bitar på snedden. Dela lökarna i 4 delar om de är stora, 2 delar om det är små lökar. Dela citronen i halvor.
  5. Kyckling: Grilla kycklingen tills innertemperaturen är 72°C, vänd den några gånger under grillningen. Samtidigt som kycklingen ligger på grillen, grilla även citronhalvorna försiktigt med snittytan ner mot grillen så de får en fin grillad yta. Desto längre citronen grillas desto sötare smak får saften. Grilla tomaterna.
  6. Primörer: Stek samtidigt sockerärtor, sparris och och lök i en stekpanna på grillen med en rejäl klick smör. Krydda med salt.
  7. Lägg först couscous på ett fat, sedan smörstekta primörer toppat med grillade minutfiléer skivade på snedden och örtsås. Toppa anrättningen med, tomater, saft från den grillade citronen och timjan.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen (kan innehålla mjölkprotein och laktos).
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Catarina König som vann Sveriges Mästerkock 2016 bjuder på receptet, tack!

Tips

Grilla gärna löken några minuter efter det att den stekts.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 minutfiléer av kyckling
Marinad
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 stor pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm rökigt paprikapulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk farinsocker eller honung
Örtsås
  • 2 dl crème fraiche (34%)
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk skuren gräslök
  • 1 msk hackad persilja
  • 1/2 msk hackad dill
  • 7 droppar tabasco
  • några droppar citronsaft
  • salt och peppar
Grön couscous
  • 65 g babyspenat
  • 4 port couscous
  • 1/2 kruka kruspersilja
Primörer och citron
  • 1 citron
  • 250 g små tomater
  • 150 g färska sockerärtor eller sugarsnaps
  • 8 gröna sparrisar
  • 1 knippe färsk lök (1 knippe motsvarar 6-8 st)
  • smör (till stekning)
  • färsk timjan
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info