Sommarkyckling med primörer och grillad citron

21
3
Sommarkyckling med primörer och grillad citron

En perfekt grillkväll ordnar du enkelt genom att grilla kyckling, grilla citron och blanda ihop en somrig örtsås. Servera snyggt med grön couscous och stekta grönsaker. Avsluta med den sötsyrliga saften från dina grillcitroner – mums!

Sommarkyckling med primörer och grillad citron

Ingredienser

4 portioner
4 minutfiléer av kyckling

Marinad

1 dl rapsolja
2 msk balsamvinäger
1 msk tomatpuré
1 msk kinesisk soja
1 stor pressad vitlöksklyfta
1 krm rökigt paprikapulver
1/2 tsk salt
1 tsk farinsocker eller honung

Örtsås

2 dl crème fraiche (34%)
2 - 3 msk majonnäs
1 msk skuren gräslök
1 msk hackad persilja
1/2 msk hackad dill
6 - 7 droppar tabasco
några droppar citronsaft
salt och peppar

Grön couscous

65 g babyspenat
4 port couscous
1/2 kruka kruspersilja

Primörer och citron

1 citron
250 g små tomater
150 g färska sockerärtor eller sugarsnaps
8 gröna sparrisar
1 knippe färsk lök (1 knippe motsvarar 6-8 st)
smör (till stekning)
färsk timjan

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen (kan innehålla mjölkprotein och laktos).
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Catarina König som vann Sveriges Mästerkock 2016 bjuder på receptet, tack!

Gör så här

Tips

Grilla gärna löken några minuter efter det att den stekts.

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Caroline

2021-03-15

Riktigt god sommarrätt! Kul att lägga upp den fint när man har bjudning.

Carina

2020-05-23

Jättegott

Carina

2018-07-03

Supergott