Sommarkyckling med primörer och grillad citron
En perfekt grillkväll ordnar du enkelt genom att grilla kyckling, grilla citron och blanda ihop en somrig örtsås. Servera snyggt med grön couscous och stekta grönsaker. Avsluta med den sötsyrliga saften från dina grillcitroner – mums!
Ingredienser
4 portioner
4 minutfiléer av kyckling
Marinad
1 dl rapsolja
2 msk balsamvinäger
1 msk tomatpuré
1 msk kinesisk soja
1 stor pressad vitlöksklyfta
1 krm rökigt paprikapulver
1/2 tsk salt
1 tsk farinsocker eller honung
Örtsås
2 dl crème fraiche (34%)
2 - 3 msk majonnäs
1 msk skuren gräslök
1 msk hackad persilja
1/2 msk hackad dill
6 - 7 droppar tabasco
några droppar citronsaft
salt och peppar
Grön couscous
65 g babyspenat
4 port couscous
1/2 kruka kruspersilja
Primörer och citron
1 citron
250 g små tomater
150 g färska sockerärtor eller sugarsnaps
8 gröna sparrisar
1 knippe färsk lök (1 knippe motsvarar 6-8 st)
smör (till stekning)
färsk timjan
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen (kan innehålla mjölkprotein och laktos).
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Catarina König som vann Sveriges Mästerkock 2016 bjuder på receptet, tack!
Gör så här
Tips
Grilla gärna löken några minuter efter det att den stekts.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket bra recept!
Linnea
2023-06-16Riktigt god sommarrätt! Kul att lägga upp den fint när man har bjudning.
Caroline
2021-03-15Jättegott
Carina
2020-05-23