Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sommargryta med lax och primörer

Denna sommargryta med lax och primörer brukar bli mycket uppskattat på middagsbordet. De färska ingredienserna vårlök och broccoli låter du få en god smak av buljong med pepparrot innan du bjuder på din härliga fisk- och grönsaksgryta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv pepparroten, hacka persiljan och blanda med rumstempererat smör.
  2. Skär laxen i cm-stora kuber och broccolin i buketter. Halvera champinjonerna och skiva vitlöksklyftorna. Skölj vårlöken och skär den i bitar.
  3. Koka upp grönsaksbuljongen i en gryta. Lägg i broccolin. Koka under lock 1 min.
  4. Vänd ner resten av ingredienserna i grytan och koka försiktigt 5 min under lock. Salta och peppra.
  5. Servera i djupa tallrikar. Garnera med lite persilja och lägg en klick persilje- och pepparrotssmör på toppen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 bit pepparrot
  • 1 knippe persilja
  • 50 g smör
  • 400 g laxfilé
  • 250 g broccoli
  • 100 g champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippe vårlökar
  • 4 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info