Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Sommargratäng till grillad korv

Smaskig och god gratäng på potatis, paprika, squash och tomater. Servera den fräscha sommargratängen med grillad korv och en gräddfilssås med hackade gröna örter.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala eller skrapa och skiva potatis och lök. Skiva squashen. Kärna ur och skär paprikorna i halvor, strimla sedan dessa. Skiva tomaterna.
  3. Lägg potatis och lök i bottnen på en ugnssäker form. Lägg sedan squashskivor, paprikastrimlor och tomatskivor i rader. Krydda med färsk timjan, salt och svartpeppar. Droppa över oljan.
  4. Låt stå i ca 30 minuter i ugn tills potatisen känns klar.
  5. Skär falukorv i cm-tjocka skivor. Pensla med lite grillolja och grilla 2 minuter per sida. Servera med gratängen och ev en gräddfilssås med hackat örtgrönt.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på falukorven och grilloljan.
I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g potatis
  • 1 gul lök
  • 1 squash
  • 2 gula eller röda paprikor
  • 3 tomater
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 msk olja
  • 400 g falukorv
  • grillolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB