Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sommargazpacho

Sommargazpacho är en klassisk spansk tomatsoppa som serveras kall till förrätt eller som svalkande lunch varma sommardagar. Servera gazpachon med vitt bröd eller krutonger.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skålla och skala tomaterna. Dela dem i klyftor och skrapa ur kärnorna. Skala morötterna och löken.
  2. Mixa grönsakerna i matberedare tillsammans med gurka, vitlök, persilja, rödvinsvinäger och paprikapulver.
  3. Späd med grönsaksbuljong. Smaka av med salt och peppar. Låt soppan stå kallt minst 2 timmar innan den serveras.
  4. Skär formbrödskivorna i tärningar och stek dem gyllengula i olja i en stekpanna. Smaksätt dem med pressad vitlök, salt och finhackad färsk basilika.

För alla

Rätten innehåller gluten, mjölkprotein och ägg kan förekomma. Laga gazpachon med vitt bröd som passar vid respektive allergi, så kan alla njuta.

Tips

Om dagen är riktigt varm är det trevligt att lägga isbitar i soppan precis innan servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 tomater
  • 2 späda morötter
  • 1 gul lök
  • 1/2 gurka
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • 1/2 knippe persilja
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1 krm paprikapulver
  • 5 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning + vatten)
  • salt och peppar
  • 2 skivor formbröd
  • 2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 krm salt
  • 1 msk färsk basilika (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
Lägg till i inköpslistan