Sommardessert med mascarpone och picklade jordgubbar

19
2
Sommardessert med mascarpone och picklade jordgubbar

Den här dessertdrömmen gjord på picklade jordgubbar, mascarponekräm, rosmarin och vanilj är ett måste till sommarens alla festtillfällen. Desserten toppas med rostade kokosflarn och ringlad jordgubbssirap.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Sommardessert med mascarpone och picklade jordgubbar

Ingredienser

4 portioner

Picklade jordgubbar med vanilj och rosmarin

500 g
färska jordgubbar
1
rosmarinkvist
1/2
vaniljstång
1 dl
äppelcidervinäger
1 dl
vatten
1 dl
strösocker

Jordgubbssirap

2 dl
lag från picklade jordgubbar
1/2 dl
strösocker

Mascarponekräm

2 dl
vispgrädde
125 g
mascarpone
2 msk
strösocker
1 krm
vaniljpulver

Till servering

2 dl
färska jordgubbar
2 dl
picklade jordgubbar
1/2 dl
rostade kokosflarn
-
färsk rosmarin att toppa med

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde. Byt ut mascarpone mot laktosfri smetana eller laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vispgrädde och mascarpone mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Ellen

2018-06-23

Inte alls vår smak, för mäktig kräm och starka jordjobbar

Helene

2018-06-22

Supergott

Näringsvärde per portion

Energi 2500 KJ / 599 kCal
Fett 34 g
Salt 0.05 g
Kolhydrater 69 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept