Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sommardessert med mascarpone och picklade jordgubbar

Den här dessertdrömmen gjord på picklade jordgubbar, mascarponekräm, rosmarin och vanilj är ett måste till sommarens alla festtillfällen. Desserten toppas med rostade kokosflarn och ringlad jordgubbssirap.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Picklade jordgubbar: Ansa och skölj jordgubbarna. Dela på mitten och lägg dem i en väl rengjord glasburk med tätslutande lock tillsammans med rosmarin och vanilj. Koka upp vinäger, vatten och socker. Häll den varma lagen i burken. Låt svalna och ställ i kylen minst 12 timmar. Jordgubbarna håller upp till tre veckor i kylen.
  2. Jordgubbssirap: Koka upp lagen från de picklade jordgubbarna med sockret. Låt koka på svag värme till en tjock sirapskonsistens, ca 5 minuter. Låt svalna lite.
  3. Mascarponekräm: Vispa grädde, mascarpone, socker och vaniljpulver fluffigt.
  4. Till servering: Ansa och kvarta jordgubbarna. Fördela krämen på tallrikar och toppa med inlagda och färska jordgubbar, kokosflakes och rosmarin. Avsluta med att ringla över jordgubbssirapen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde. Byt ut mascarpone mot laktosfri smetana eller laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vispgrädde och mascarpone mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
Picklade jordgubbar med vanilj och rosmarin
  • 500 g färska jordgubbar
  • 1 rosmarinkvist
  • 1/2 vaniljstång
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
Jordgubbssirap
  • 2 dl lag från picklade jordgubbar
  • 1/2 dl strösocker
Mascarponekräm
  • 2 dl vispgrädde
  • 125 g mascarpone
  • 2 msk strösocker
  • 1 krm vaniljpulver
Till servering
  • 2 dl färska jordgubbar
  • 2 dl picklade jordgubbar
  • 1/2 dl rostade kokosflarn
  • färsk rosmarin att toppa med
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2500 kJ / 599 kCal