Sommardessert med mascarpone och picklade jordgubbar
Den här dessertdrömmen gjord på picklade jordgubbar, mascarponekräm, rosmarin och vanilj är ett måste till sommarens alla festtillfällen. Desserten toppas med rostade kokosflarn och ringlad jordgubbssirap.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018
Ingredienser
4 portioner
Picklade jordgubbar med vanilj och rosmarin
500 g färska jordgubbar
1 rosmarinkvist
1/2 vaniljstång
1 dl äppelcidervinäger
1 dl vatten
1 dl strösocker
Jordgubbssirap
2 dl lag från picklade jordgubbar
1/2 dl strösocker
Mascarponekräm
2 dl vispgrädde
125 g mascarpone
2 msk strösocker
1 krm vaniljpulver
Till servering
2 dl färska jordgubbar
2 dl picklade jordgubbar
1/2 dl rostade kokosflarn
färsk rosmarin att toppa med
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2500 KJ / 599 kCal
Fett34 g
Salt0.05 g
Kolhydrater69 g
Protein3 g
Kommentarer
Sommarens favorit! Går att förbereda, lätt lagat och hur gott som helst! Eventuella picklade bär som blir över har vi haft till frukost på yoghurt och gröt.
Karin
2023-08-03Supergott helt enkelt!
Monna
2022-07-04Funkar det bra att pickla frysta jordgubbar?
Jenny
2021-12-27Hej Jenny! Det är tyvärr inget vi har provlagat. Om du testar så tina upp jordgubbarna först och låt dem rinna av innan du picklar in dem. Jordgubbarna kanske blir lite mjuka i konsistensen men smaken lär det inte bli något fel på. Kommentera gärna här igen om du testar med frysta jordgubbar! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-12-27