Sommardessert med mascarpone och picklade jordgubbar

24
5
Sommardessert med mascarpone och picklade jordgubbar

Den här dessertdrömmen gjord på picklade jordgubbar, mascarponekräm, rosmarin och vanilj är ett måste till sommarens alla festtillfällen. Desserten toppas med rostade kokosflarn och ringlad jordgubbssirap.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Sommardessert med mascarpone och picklade jordgubbar

Ingredienser

4 portioner

Picklade jordgubbar med vanilj och rosmarin

500 g färska jordgubbar
1 rosmarinkvist
1/2 vaniljstång
1 dl äppelcidervinäger
1 dl vatten
1 dl strösocker

Jordgubbssirap

2 dl lag från picklade jordgubbar
1/2 dl strösocker

Mascarponekräm

2 dl vispgrädde
125 g mascarpone
2 msk strösocker
1 krm vaniljpulver

Till servering

2 dl färska jordgubbar
2 dl picklade jordgubbar
1/2 dl rostade kokosflarn
färsk rosmarin att toppa med

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde. Byt ut mascarpone mot laktosfri smetana eller laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vispgrädde och mascarpone mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Jenny

2021-12-27

Funkar det bra att pickla frysta jordgubbar?

Redaktionen ICAse

2021-12-27

Hej Jenny! Det är tyvärr inget vi har provlagat. Om du testar så tina upp jordgubbarna först och låt dem rinna av innan du picklar in dem. Jordgubbarna kanske blir lite mjuka i konsistensen men smaken lär det inte bli något fel på. Kommentera gärna här igen om du testar med frysta jordgubbar! Hälsningar Elina

Theresa

2021-07-25

Bästa cremen, både smak och konsistens tillsammans med de picklade jordgubbarna som tillför syran! Var dock skeptisk till kokosflarn då jag inte är något fan av kokos, men det passade förvånansvärt bra!

Anders

2021-07-01

Lagen bör väl täcka jordgubbarna i glasburken när man picklar? Jag fick bara halvfullt.

Redaktionen ICAse

2021-07-08

Hej Anders! Ja lagen ska täcka jordgubbarna. Kan burken ha varit lite väl stor? Vi har nu uppdaterat receptet med att skära jordgubbarna i mindre bitar, inte bara halvera dem och även en storlek på burken. Hoppas att det blir tydligare och bättre resultat. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2500 KJ / 599 kCal
Fett 34 g
Salt 0.05 g
Kolhydrater 69 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden