Sommardessert med mascarpone och picklade jordgubbar

Den här dessertdrömmen gjord på picklade jordgubbar, mascarponekräm, rosmarin och vanilj är ett måste till sommarens alla festtillfällen. Desserten toppas med rostade kokosflarn och ringlad jordgubbssirap.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Ingredienser
4 portioner
Picklade jordgubbar med vanilj och rosmarin
500 g färska jordgubbar
1 rosmarinkvist
1/2 vaniljstång
1 dl äppelcidervinäger
1 dl vatten
1 dl strösocker
Jordgubbssirap
2 dl lag från picklade jordgubbar
1/2 dl strösocker
Mascarponekräm
2 dl vispgrädde
125 g mascarpone
2 msk strösocker
1 krm vaniljpulver
Till servering
2 dl färska jordgubbar
2 dl picklade jordgubbar
1/2 dl rostade kokosflarn
färsk rosmarin att toppa med
Gör så här
12:00:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2500 KJ / 599 kCal
Fett34 g
Salt0.05 g
Kolhydrater69 g
Protein3 g
Kommentarer
8 stSupergott! Kommer göra detta fler gånger!
Sandra
Sommarens favorit! Går att förbereda, lätt lagat och hur gott som helst! Eventuella picklade bär som blir över har vi haft till frukost på yoghurt och gröt.
Karin
Supergott helt enkelt!
Monna