Sommardessert med mascarpone och picklade jordgubbar

Betyg 4.9 av 5.32 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
4.9Världens godaste
Sommardessert med mascarpone och picklade jordgubbar

Den här dessertdrömmen gjord på picklade jordgubbar, mascarponekräm, rosmarin och vanilj är ett måste till sommarens alla festtillfällen. Desserten toppas med rostade kokosflarn och ringlad jordgubbssirap.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Sommardessert med mascarpone och picklade jordgubbar

Ingredienser

4 portioner

Picklade jordgubbar med vanilj och rosmarin

500 g färska jordgubbar
1 rosmarinkvist
1/2 vaniljstång
1 dl äppelcidervinäger
1 dl vatten
1 dl strösocker

Jordgubbssirap

2 dl lag från picklade jordgubbar
1/2 dl strösocker

Mascarponekräm

2 dl vispgrädde
125 g mascarpone
2 msk strösocker
1 krm vaniljpulver

Till servering

2 dl färska jordgubbar
2 dl picklade jordgubbar
1/2 dl rostade kokosflarn
färsk rosmarin att toppa med

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Supergott! Kommer göra detta fler gånger!

    Sandra

  • Sommarens favorit! Går att förbereda, lätt lagat och hur gott som helst! Eventuella picklade bär som blir över har vi haft till frukost på yoghurt och gröt.

    Karin

  • Supergott helt enkelt!

    Monna

  • Funkar det bra att pickla frysta jordgubbar?

    Jenny

    Hej Jenny! Det är tyvärr inget vi har provlagat. Om du testar så tina upp jordgubbarna först och låt dem rinna av innan du picklar in dem. Jordgubbarna kanske blir lite mjuka i konsistensen men smaken lär det inte bli något fel på. Kommentera gärna här igen om du testar med frysta jordgubbar! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Bästa cremen, både smak och konsistens tillsammans med de picklade jordgubbarna som tillför syran! Var dock skeptisk till kokosflarn då jag inte är något fan av kokos, men det passade förvånansvärt bra!

    Theresa

  • Lagen bör väl täcka jordgubbarna i glasburken när man picklar? Jag fick bara halvfullt.

    Anders

    Hej Anders! Ja lagen ska täcka jordgubbarna. Kan burken ha varit lite väl stor? Vi har nu uppdaterat receptet med att skära jordgubbarna i mindre bitar, inte bara halvera dem och även en storlek på burken. Hoppas att det blir tydligare och bättre resultat. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Inte alls vår smak, för mäktig kräm och starka jordjobbar

    Ellen

  • Supergott

    Helene

Näringsvärde per portion

Energi2500 KJ / 599 kCal
Fett34 g
Salt0.05 g
Kolhydrater69 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Frukost trifle
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Jordgubbstiramisu
    Betyg 4.7 av 5.48 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Jordgubbscrème
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Semifreddo med fläder och jordgubbar
    Betyg 4.1 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad