Sommardessert med mascarpone och picklade jordgubbar

Betyg 4.9 av 5.32 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Sommardessert med mascarpone och picklade jordgubbar

Den här dessertdrömmen gjord på picklade jordgubbar, mascarponekräm, rosmarin och vanilj är ett måste till sommarens alla festtillfällen. Desserten toppas med rostade kokosflarn och ringlad jordgubbssirap.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Sommardessert med mascarpone och picklade jordgubbar

Ingredienser

4 portioner

Picklade jordgubbar med vanilj och rosmarin

500 g färska jordgubbar
1 rosmarinkvist
1/2 vaniljstång
1 dl äppelcidervinäger
1 dl vatten
1 dl strösocker

Jordgubbssirap

2 dl lag från picklade jordgubbar
1/2 dl strösocker

Mascarponekräm

2 dl vispgrädde
125 g mascarpone
2 msk strösocker
1 krm vaniljpulver

Till servering

2 dl färska jordgubbar
2 dl picklade jordgubbar
1/2 dl rostade kokosflarn
färsk rosmarin att toppa med

Gör så här

12:00:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Supergott! Kommer göra detta fler gånger!

    Sandra

  • Sommarens favorit! Går att förbereda, lätt lagat och hur gott som helst! Eventuella picklade bär som blir över har vi haft till frukost på yoghurt och gröt.

    Karin

  • Supergott helt enkelt!

    Monna

Näringsvärde per portion

Energi2500 KJ / 599 kCal
Fett34 g
Salt0.05 g
Kolhydrater69 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Frukost trifle
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Jordgubbstiramisu
    Betyg 4.8 av 5.45 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Jordgubbscrème
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Jordgubbspaj med digestivebotten
    Betyg 4.6 av 5.56 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad