Sommarcouscous med melon, gurka, mynta och persilja | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sommarcouscous med melon, gurka, mynta och persilja

En fräsch och somrig rätt med friska och syrliga smaker. Blanda couscous samman med melon, gurka, mynta och persilja och ringla sedan över lite olivolja. Servera couscousen med kött eller kyckling och en god dressing.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka couscous i grönsaksbuljong (istället för vatten) enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Strimla persiljan och myntan. Skala, dela och kärna ur gurkan och melonen skär dem i tärningar. Blanda allt i en skål.
  3. Vänd ner couscousen med allt det skurna. Ringla över olivoljan och blanda om. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Servera till grillade kebabspett och Limedressing.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Glutenfri: använd glutenfri couscous eller byt ut den mot ris eller quinoa.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl couscous
  • 3 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 dl bladpersilja
  • 10 färska myntablad
  • 1/2 gurka
  • 1/2 galiamelon
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan