Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Sommar-gazpacho

Gazpacho är en kall soppa som passar ypperligt som förrätt eller en liten aptitretare. Vitt bröd och grönsaker utgör tillsammans med grönsaksbuljong och citronjuice grunden i gazpachon som du serverar kall.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg brödet i kallt vatten en kort stund. Skala gurkan, dela på längden och gröp ut kärnorna. Skölj, dela och kärna ur paprikan. Grovhacka lök, vitlök, gurka, paprika och tomater.
  2. Lägg urkramat bröd och grönsaker i en mixer eller matberedare. Tillsätt buljongen, oljan, juicen och kryddorna och kör till en tjock soppa. Smaka av och förvara kallt till serveringen.

För alla

Innehåller gluten och ev mjölk och ägg.
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen för samtliga allergener. Servera med vitt bröd som passar vid respektive allergi.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 3 skivor vitt bröd
  • 1 gurka
  • 1 stor röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • 8 tomater
  • 7 1/2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 2 msk olivolja
  • 5 msk pressad citronjuice
  • salt
  • peppar
  • tabasco
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer