Solrosbröd

Betyg 4.3 av 5.27 personer har röstat
Receptet har 15 kommentarer
Solrosbröd

Mumsigt och lätt knaprigt matbröd som du tillagar av solrosfrön, vetemjöl special, vatten och jäst. Solrosbrödet tillagas av en lite lösare bröddeg som behöver jäsa i cirka 30 minuter innan du gräddar det stora brödet i ugnen.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2001

Solrosbröd

Ingredienser

1 stort bröd
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 tsk salt
1 dl rostade solrosfrön (1 dl motsvarar ca 60 g)
12 dl vetemjöl special

Gör så här

Gör så här- textenär avsedd för 1 stort bröd.
00:30:00
00:20:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.27 personer har röstat

Kommentarer

Kommer att göra det igen-

Maritza

2022-12-13

Supergott!

Maritza

2022-12-13

Hej, Tack för ett jätte gott recept. Vill dock fråga om man kan kanske tänka lite till med tanke på energi. Att tända ugnen över en timme innan är kanske lite väl tidigt. Så klart att det finns ugnar som ta längre tid att värma upp men kanske man skulle kunna sätta på ugnen innan andra jäsningen?

Judith-maria

2022-01-03

Testa liknande recept

Brytbröd med havre och råg
Betyg 4.1 av 5.136 personer har röstat
Receptet har 35 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Hembakt fröknäcke
Betyg 3.6 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Morotsbröd med yoghurt
Betyg 3.5 av 5.53 personer har röstat
Receptet har 24 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Örtbröd med ost
Betyg 4.6 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Danskt rågbröd med öl
Betyg 4.1 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grillbaguetter till lunchen
Betyg 3 av 5.61 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad