Solrosbröd

Betyg 4.2 av 5.
26 personer har röstat
15
Solrosbröd

Mumsigt och lätt knaprigt matbröd som du tillagar av solrosfrön, vetemjöl special, vatten och jäst. Solrosbrödet tillagas av en lite lösare bröddeg som behöver jäsa i cirka 30 minuter innan du gräddar det stora brödet i ugnen.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2001

Solrosbröd

Ingredienser

1 stort bröd
50 g  jäst
5 dl  ljummet vatten
2 tsk  salt
1 dl  rostade solrosfrön (1 dl motsvarar ca 60 g)
12 dl  vetemjöl special

Gör så här

Gör så här- textenär avsedd för 1 stort bröd.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Kommer att göra det igen-

Maritza

2022-12-13

Supergott!

Maritza

2022-12-13

Hej, Tack för ett jätte gott recept. Vill dock fråga om man kan kanske tänka lite till med tanke på energi. Att tända ugnen över en timme innan är kanske lite väl tidigt. Så klart att det finns ugnar som ta längre tid att värma upp men kanske man skulle kunna sätta på ugnen innan andra jäsningen?

Judith-maria

2022-01-03

Testa liknande recept

Brytbröd med havre och råg
Betyg 4 av 5.
133 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morotsbröd med yoghurt
Betyg 3.5 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hembakt fröknäcke
Betyg 3.6 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Örtbröd med ost
Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Danskt rågbröd
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppel- och valnötsbaguetter
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga