Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Solrosbröd

Mumsigt och lätt knaprigt matbröd som du tillagar av solrosfrön, vetemjöl special, vatten och jäst. Solrosbrödet tillagas av en lite lösare bröddeg som behöver jäsa i cirka 30 minuter innan du gräddar det stora brödet i ugnen.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 stort bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- textenär avsedd för 1 stort bröd.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smula jästen i degbunken och rör ut den med lite av vattnet.
  3. Tillsätt resten av vattnet, salt, solrosfrön samt vetemjölet lite i sänder. Arbeta degen kraftigt med degkrokarna - den blir något lösare än annan bröddeg.
  4. Jäs degen övertäckt i ca 30 minuter.
  5. Arbeta degen på nytt med degkrokarna i bunken och häll upp degen på bakpappersklädd plåt. Strö mjöl på degen och forma till ett runt bröd.
  6. Låt jäsa i 20-25 minuter på plåten.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.

Ingredienser

Portioner: 1 stort bröd
  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 dl rostade solrosfrön (1 dl motsvarar ca 60 g)
  • 12 dl vetemjöl special
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer