Solrosbröd

Betyg 4.3 av 5.28 personer har röstat
Receptet har 16 kommentarer
Solrosbröd

Mumsigt och lätt knaprigt matbröd som du tillagar av solrosfrön, vetemjöl special, vatten och jäst. Solrosbrödet tillagas av en lite lösare bröddeg som behöver jäsa i cirka 30 minuter innan du gräddar det stora brödet i ugnen.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2001

Solrosbröd

Ingredienser

1 stort bröd
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 tsk salt
1 dl rostade solrosfrön (1 dl motsvarar ca 60 g)
12 dl vetemjöl special

Gör så här

Gör så här- textenär avsedd för 1 stort bröd.
00:30:00
00:20:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Mycket enkel och bra recept, jag har adderat extra olivolja, jag kommer att göra det ofta.

Riyam

2025-04-27

Kommer att göra det igen-

Maritza

2022-12-13

Supergott!

Maritza

2022-12-13

Testa liknande recept

Morotsbröd med yoghurt
Betyg 3.5 av 5.53 personer har röstat
Receptet har 24 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Brytbröd med havre och råg
Betyg 4.1 av 5.139 personer har röstat
Receptet har 35 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Hembakt fröknäcke
Betyg 3.6 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Örtbröd med ost
Betyg 4.6 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Danskt rågbröd med öl
Betyg 4.1 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Äppel- och valnötsbaguetter
Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad