Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Böcklingbakelse med kaneläpple

Om du vill servera en vacker, god och festlig förrätt så ska du testa det här receptet på böcklingbakelse med kaneläpple. Servera bakelsen av böcklingen toppad med fräscha äppeltärningar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda vinäger och vatten. Skala, dela, kärna ur och skär äpplet i tärningar. Lägg dem i vinägerblandningen. Tillsätt kanelstången. Ställ kallt i kylen ca 1 timme. 
  2. Skala och finhacka löken. Skär rödbetorna i små tärningar. Sila av äppeltärningarna och ta bort kanelstången. 
  3. Blanda crème fraiche med lök, rödbetor, kapris och kryddnejlika samt hälften av äppeltärningarna. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rensa böcklingen fri från skinn och ben och dela i bitar. 
  5. Vänd ner böcklingen men spara några fina bitar till garnering. 
  6. Stansa eller skär ut en rundel från varje kavringskiva. Fördela böcklingröran på skivorna. Toppa med resten av äppeltärningarna, böcklingen och hackat ägg.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller Imat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 dl vatten
  • 400 g böckling
  • 1 äpple (fast, syrligt)
  • 1 kanelstång
  • 1/2 liten gul lök
  • ca 150 g inlagda rödbetor
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk kapris
  • 1 krm malen kryddnejlika
  • 4 skivor kavring
  • 1 hårdkokt ägg (hackat)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer