Solöga

Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
4.8Världens godaste
Solöga

Detta mumsiga, lättlagade och snabba recept på solöga är en perfekt förrätt. Duka upp de tärnade rödbetorna, hackad lök, gräslök och ansjovis på faten med äggula och kapris utan att blanda ihop dem. Blanda allt precis före servering.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

En tallrik med hackade rödbetor, rödlök, kapris och ansjovis formade till ringar runt en äggula.

Ingredienser

4 portioner
2 dl inlagda tärnade rödbetor
1 rödlök
1 kruka gräslök
1 burk ansjovisfiléer (à 125 g)
1/2 dl kapris
4 äggulor
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Kaprisen går bra att byta ut mot hackad ättiksgurka. Det blir också extra gott att garnera rätten med färsk persilja. En färgrik och vacker rätt till påskbordet.

    Anne

  • Lägg upp de olika ingredienserna i ringar på ett fat och låt äggulorna ligga i mitten. Om man inte rör om innan serveringen kan varje person ta så mycket de vill av de olika delarna.

    Anne

Näringsvärde per portion

Energi517 KJ / 123 kCal
Fett7 g
Salt2.7 g
Kolhydrater9 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Kaprisfisk
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rödbetsmix
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Böcklingbakelse med kaneläpple
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tapenademarinerad sparris
    Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Parisare med stekt ägg
    Betyg 3.2 av 5.77 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad